Koftan Clara – hela berättelsen

Äntligen har jag fotograferat koftan Clara den andra. Mönstret är designat av Linnéa Öhman och innehåller flätpaneler längs knäppkanterna, ryggen och ärmarna. Historien bakom den här koftan är lång. Här kan du läsa hela berättelsen.

Koftan Clara framför Stadsverk av Elin Östberg

Så här ser koftan Clara ut. I bakgrunden syns en illustration av Göteborg som ingår i Elin Östbergs Stadsverk.

I juli 2015 lade jag upp till koftan Clara i Artesano DK Blue Faced Blend* som är 100 procent ull från Blue Faced Leicesterfår (BFL). Jag hade köpt på mig några koftmängder av det här garnet när min lokala garnaffär berättade att garnet skulle utgå ur sortimentet, eftersom det var så vackert glansigt och mjukt.

Jag visste att det skulle passa perfekt till koftan Clara. Som sagt, jag lade upp och började sticka och kom ganska långt. Eftersom det var sommar och semestertider började jag med ärmarna eftersom de tog mindre plats i väskan. Därefter stickade jag kroppen på koftan nedifrån och upp och satte i ärmarna. Samtidigt roddade jag andra projekt och planerna på att driva företag. Tiden och energin räckte inte riktigt till.

koftan Clara har flätpaneler längs ryggen

Flätpaneler längs hela ryggen.

Jag sydde ihop axlarna och provade koftan. Den var för liten. Inte mycket, men tillräckligt för att jag skulle gömma projektet i en påse längst ned i stickkorgen. Och tiden gick.

koftan Clara har flätor längs ärmen

Fläta längs ärmen.

Ett halvår senare städade jag i stickkorgen och fiskade upp projektpåsen igen. Jag provade koftan och den passade. Egentligen tror jag att den passade redan från början, men mitt i allt var jag inte humör för en tajt kofta då. Nu var det bara knapparna som saknades. Jag tog med koftan till Magasin Duett som hjälpte mig välja knappar med omsorg.

Sedan har det gått nästan ett halvår till och koftan har legat så snällt i garderoben med knappar fastsydda och väntat på att bli fotograferad. Det känns lite som att ha gått i mål, även om det bara rör sig om ett plagg som jag vill ha dokumenterat.

koftan Clara framför den spretiga monsteran

Framför den spretiga monsteran.

Koftan Clara passar perfekt till kläder med hög midja. Jag kommer att bära den både till kjol och till jeans och njuta av både glansen och det mjuka garnet.

Fler bilder finns på min Ravelry!

* enligt banderollen hette garnet Artesano British Wool men DK Blue Faced Blend är det korrekta namnet. Dessvärre säljs garnet inte längre. Men om du får tag på ett par härvor i något mörkt hörn av en garnaffär kan jag verkligen rekommendera dig att köpa dem.

Spara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.