En gul Airflow Cardigan

Många stickare jag känner har aldrig stickat efter samma mönster två gånger. Och jag förstår det. Varje stickprojekt ska vara roligt och därför vill de göra någonting de inte har gjort förut. Jag är inte en sån stickare. Mönstret Airflow Cardigan har jag stickat efter tre gånger. Första gången i lin, andra gången i Magasin Duett Supersoft och tredje gången i lin igen. Den tredje och sista stickade jag på uppdrag till min mamma som provade min första Airflow.

Airflow Cardigan i Magasin Duett Supersoft.

Det här är min andra Airflow Cardigan och den är som sagt stickad i Magasin Duett Supersoft. Färgen heter Sunrise, så vackert! Det gick åt ungefär fem nystan á 50 gram och jag har stickat den med enkel tråd. I sanningens namn stickade jag koftan redan under 2015, men det var först i maj i år som den förevigades i bilder.

Airflow Cardigan

Mönstret är designat av Justyna Lorkowska och finns att köpa på Ravelry för en femtiolapp. Koftan stickas uppifrån och ned och har hålmönster längs sidorna. Hålmönstret är ökningar i form av omslag, som skapar ett fint fall.

Airflow Cardigan

Jag valde att sticka ärmarna hellånga på en här varianten. I mönstret finns beskrivningar för kort och trekvartslång ärm. För att göra ärmarna hellånga fortsatte jag bara att minska längs ärmen enligt mina egna mått. Jag avslutade med en längre mudd vid handleden.

Airflow Cardigan

Anledningen till att jag stickat koftan flera gånger är faktiskt att det är så snygg form på nederkanten. Med förkortade varv formas koftan så att framkanterna blir som snibbar. Koftan är därför kortare bak än fram, vilket jag tycker är så himla snyggt!

Airflow Cardigan

De fina bilderna har jag min sambo Anton att tacka för. Vi passade på att ta dem i kvällssolen den första varma veckan i år, när maskrosorna blommade och gräset var som allra grönast.

Airflow Cardigan

För fler bilder och tekniska detaljer, kolla gärna in projektet på Ravelry!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.