Bebisfilten Siri

I slutet av 2016 stickade jag bebisfilten Siri, ett mönster av Linnéa Öhman. Filten har samma strukturmönster som koftan med samma namn – blad som överlappar varandra. Hela månaden höll jag stickningen borta från sociala medier eftersom personen som skulle få filten inte skulle få se den. Det var så svårt att inte uppdatera Instagramkontot med härliga processbilder!

Nu kan jag äntligen visa bebisfilten Siri:

sirifilten-0447

Jag följde mönstret från punkt till pricka, hör och häpna. Det händer inte så ofta.

sirifilten-0451

Garnet kommer från Kasthall i Kinna och är ett tvåtrådigt (vad jag antar är) plädgarn som blir mjukt och fluffigt efter tvätt. Många av Kasthalls garner är sträva och stickiga, eftersom det är rester från deras tillverkning av mattor. Men just de tvåtrådiga har jag haft tur med för alla har blivit mjuka efter tvätt.

sirifilten-0464

Den orange färgen är så himla vacker! Dagen då jag fotade filten var ljuset ganska kallt i Göteborg, med duggregn i luften som är så typiskt för staden. Filten får lysa upp i mörkret och i framtiden värma ett litet barn.

sirifilten-0466

 

Spara

One Comment

  1. […] Jag använde plädgarn (eller mattgarn?) från Kasthall i Kinna där de säljer ut restgarner från sin tillverkning av mattor. Just den här orange nyansen fick jag tag på ganska mycket av, så det räckte till en hel bebisfilt också. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.