Ruta Cardigan – en teststickning

Ännu en gång har jag fått äran att teststicka ett mönster åt Karin Weststrand – Ruta Cardigan. Koftan är är vintageinspirerad med rutor över fram- och baksida och har slätstickade ärmar. Mönstret finns att köpa på Ravelry.

ruta cardigan

Jag har stickat min Ruta i Artesano DK Blue Faced Blend som tyvärr inte säljs längre, men som utgjorde en passande koftmängd i min garnsamling. Garnet har färre meter per hundra gram än vad som anges i mönstret, men stickfastheten stämde ändå. Resultatet är en tätare och varmare kofta. Gott så.

ruta cardigan

ruta cardigan

Rutmönstret blev så fint efter blockning. Aviga maskor kombineras med räta och några lyfta i kors med jämna mellanrum. Fint blev det, även om processen gick långsamt. Ruta Cardigan var ingen tv-stickning, det är något som är säkert. Mer av en meditativ stickning full av koncentration. Den sortens stickningar är också härliga.

ruta cardigan

Den allra finaste detaljen är nog ändå i-snoddskanten runt halsringningen. Jag har aldrig tidigare stickat en sådan halsringning och blev oerhört förtjust i vilket nätt uttryck koftan fick.ruta cardigan

Såhär ser den ut bakifrån. Väldigt snyggt till jeans med hög midja, ja, vilken kofta är inte det, så säg.
ruta cardigan

Att sticka Ruta Cardigan var en lärorik upplevelse. Karin har lagt mycket arbete i en bra passform och snygga detaljer. Det där lilla extra som gör resultatet så himla mycket snyggare.

ruta cardigan

Alla foton är tagna av Anton Lundborg utanför Pedagogen i Göteborg. Vill du veta mer om garnåtgång eller se fler bilder? Kolla in projektet på min Ravelry!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.