Visser från Silketweed by the sea

Ända sedan jag provade modellen till Visser i samband med lanseringen av kollektionen Silketweed by the sea förra året har jag velat sticka mig en egen. Visser är så smart och genomtänkt i konstruktionen, här har Anna Maltz verkligen tänkt till. Det gillar jag. Vi har exempelvis snygga axelsömmar som ger stadga till plagget och det faktum att ränderna stickas från det håll där garnet finns. Ibland får en helt enkelt skjuta arbetet till andra änden av stickan eftersom det var där den förra bruna randen slutade. På så sätt blir det inte så många trådar att fästa och det blir heller inte så mycket spill.

Jag har stickat Visser i Silketweed från Magasin Duett, vilket är garnet som lanserades tillsammans med kollektionen Silketweed by the sea i augusti 2016. Ull- och silkeblandningen ger en bra stadga och samtidigt en tyngd som ger plagget ett fint fall.

För dig om inte vet någonting om mönstret kan jag berätta att Visser stickas från sida till sida med start under ena ärmen. Därefter syr du ihop kroppen med maskstygn och plockar upp maskor för ärmar, halsringning och nederkant. Jag har aldrig tidigare stickat något på det här sättet, vilket gjorde projektet till en kul och lite knivig utmaning.

Mönstret till Visser är skrivet med cirka trettio centimeters rörelsevidd vilket ger tröjan en skön over size-känsla utan att kännas för stor. Jag känner mig ofta som en basketspelare (tänk knälång t-shirt) i over size-modeller och brukar därför behöva gå ner flera storlekar för att hitta rätt. Med Visser blev det helt rätt från början. Den sitter precis som jag vill ha den.

Jag kan verkligen rekommendera Visser till dig som gillar tröjor som sitter bekvämt (gör inte alla det?) oavsett vilken vana av stickning du har. Anna Maltz beskriver varje steg i mönstret pedagogiskt och ger dig alternativ med olika svårighetsgrader där sådana finns.

Fler detaljer om min Visser hittar du på Ravelry!
Följ min blogg med Bloglovin

Spara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.