Tredje paret i #12parsockar2017 är Citrus av Tantulltuss

Mars är slut sedan länge men först nu blev det tid över till att blogga om sockarna* Citrus av Tant Ulltuss som jag stickade som tredje paret i utmaningen #12parsockar2017. Boken Tantulltuss Sockor köpte jag på Syfestivalen i Göteborg förra året – en mönsterbok fylld av karameller en bara vill sätta stickorna i! Jag skulle lätt kunna sticka alla mönster i boken.

Såhär ser mina Citrus ut:

citrus sockor

Jag stickade sockarna i vitt plus tre färger istället för fem som mönstret är skrivet för. Jag är ju en person som gillar röd, gul och orange så valet var enkelt. Dessutom fick jag gå upp till större stickor (3 mm) för att få sockarna att passa på foten. Ett bra tips innan du börjar sticka är att verkligen mäta stickfastheten för att inte behöva repa upp de fina citrushalvorna efter flera timmars stickande. Jag vet, för just detta hände mig.

Rapporten var otroligt enkel att memorera så efter den första färgen kunde jag lägga ihop boken och sticka nästa färg (och nästa och nästa) helt ur huvudet.

Ny teknik

Ja! Det här var första gången jag stickade ett par flerfärgsstickade sockar. Tidigare har jag stickat vantar med flera färger men då har det varit tjockare och ulligare garn. Den största lärdomen har varit att jag stickar hårdare flerfärgsstickning med sockgarn än med annat garn.

* Jag har stavat socka i plural som sockar hela mitt liv, men vet att det egentligen ska stavas sockor enligt svenska böjningsregler. Enveten som jag är kommer jag att fortsätta stava på mitt sätt tills böjningen kommer in i Svenska Akademiens Ordlista.


Vill du också sticka #12parsockar2017? Häng med genom att sticka sockar under året och använd hashtaggen när du postar bilder av dem på Instagram.

 
Följ min blogg med Bloglovin

Spara

Spara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.