Kuddfodral med flätor

Den senaste tiden har jag och min sambo rensat hemma och gått igenom våra saker. Ska vi spara den här? Ska den här slängas? Hur ofta använder vi de här sakerna? Vi tänker minimalistiskt, men utan att för den delen göra oss av med alla saker. I den här vevan har jag också gått igenom min korg med ofärdiga stickprojekt. I korgen låg det här – ett kuddfodral med flätor – som jag stickade för flera år sedan men som inte hade några fästa trådar och som saknade hyskor för att stänga fodralet.

Så idag sydde jag fast hyskorna och fäste trådarna och nu är det klart för att ges bort till min mamma som så snällt bad mig sticka det till henne för cirka tre år sedan.

Kuddfodral med flätor

Kuddfodral med flätor stickat i ekologisk ull

Kuddfodralet är stickat i ett ekologiskt ullgarn som heter Viking of Norway Eco Woll, som dessutom var på rea på grund av utgående kvalitet när jag köpte det. Det är ett garn av tjockleken bulky med cirka 14 maskor per tio centimeter. Det luktar får också, något som jag har svårt att motstå.

Såhär är hyskorna fastsatta på insidan:

kuddfodral med flätor

Det är så intressant egentligen hur en kan sticka och sticka och sticka för att bli klar med något. Sedan händer något (skola, jobb, livet) och projektet hamnar i en tygpåse längst ner i en korg. Tiden går och det som kändes så viktigt att få klart glöms bort helt. Oftast stickar jag på två projekt samtidigt och när jag är klar fäster jag trådarna, tvättar och blockar plagget och använder det. Så när jag hittade kuddfodralet förstod jag hur mycket jag har haft att göra de senaste åren. Först skulle jag bara göra praktik, sedan bara skriva uppsats. Därefter skulle jag ta examen och sedan starta mitt företag. När jag väl drog igång företaget fanns ingen tid över till något annat. Nu är företaget igång sedan snart två år och först nu finns tid till att till exempel rensa hemma, sticka färdigt gamla projekt och med ordentlig lust börja om på nya. Det låter såklart som ursäkter alltihop, och så kanske det är. Men i vilket fall känns det skönt att ha sett botten på projektkorgen (även om där fortfarande ligger typ en omonterad filt och en socka där garnet tagit slut så att jag inte kan sticka den andra).

Flätorna ser i alla fall ut såhär i närbild:

kuddfodral med flätor

Jag hade ett mönster planerat till det här kuddfodralet, och anteckningarna finns fortfarande kvar. Så någon gång under året kommer jag att lägga upp ett gratismönster till ett kuddfodral med flätor på Ravelry för hur man stickar det. Det matchar också med Enkelt rätstickat kuddfodral som sedan några år ligger uppe som ett gratismönster i min Ravelry Store.

enkelt rätstickat kuddfodral

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.