Fjärde paret i #12parsockar2017 blir ett nytt mönster

I april stickade jag dessa sockar i utmaningen #12parsockar2017. Sockarna har strukturmönster av räta och aviga maskor och stickas från tån och upp med istickshäl.

gothenburgsocks

I början av juli släpper jag mönstret till dessa sockar – Göteborgssockarna – på Ravelry. Mönstret är inspirerat av Göteborgs alla kullerstensgator där nivåskillnader ibland gör att en snubblar och snavar. I skrivande stund är håller jag på att sticka upp ytterligare en modell och under juni månad kommer jag att fotografera sockarna till mönstret.

Garnet till sockarna heter Lang Yarns Jawoll och kommer från Magasin Duett.

Ny teknik

Ja, hela mönstret är ju nytt men teknikerna jag har använt är i stort sett sådant jag har testat tidigare. Strukturer är ju vad som inspirerar mig mest i mitt skapande. Dock har jag applicerat en ny teknik på resårkanten som jag annars oftast brukar sticka i vriden resår hela vägen. Den här gången har jag gjort resår med rullkant för en mjukare finish.

 


Vill du också sticka #12parsockar2017? Häng med genom att sticka sockar under året och använd hashtaggen när du postar bilder av dem på Instagram.
Följ min blogg med Bloglovin

Spara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.