#12parsockar2017

Sticka #12parsockar2017

Följ med i utmaningen att sticka #12parsockar2017 på Instagram!

Idén föddes i januari när jag tvättade alla mina stickade sockar* och insåg att jag behövde fler. Gemenskapen på Instagram inspirerade mig till att göra sockstickningen tillsammans med andra.

* Jag har stavat socka i plural som sockar hela mitt liv, men vet att det egentligen ska stavas sockor enligt svenska böjningsregler. Enveten som jag är kommer jag att fortsätta stava på mitt sätt tills böjningen kommer in i Svenska Akademiens Ordlista.

Mina stickade sockar 2017

Här lägger jag upp bilder på sockarna jag har stickat under året. Klicka på bilderna för att läsa mer om respektive projekt.

#12parsockar2017 #12parsockar2017 #12parsockar2017, citrus, tantulltuss gothenburgsocks

Såhär kan du delta

Utmaningen är enkel: sticka sockar (till slut kommer det att bli tolv par, minst) och hashtagga bilderna av dem på Instagram med #12parsockar2017 – ju fler vi blir som stickar, desto roligare blir utmaningen och längs vägen kan vi peppa varandra.

Dessutom kan du passa på att lära dig några nya tekniker under året om du vill. Kanske en ny sorts häl, tå eller resårkant. Varför inte satsa på att sticka upp allt sockgarn ur dina gömmor. Eller testa på flerfärgsstickning för första gången. Du bestämmer själv. Jag planerar att kombinera allt ovanstående.

Inspireras av de senaste bilderna under hashtaggen #12parsockar2017 och följ med vettja!

Please check your feed, the data was entered incorrectly.

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara