Ramona Cardigan – den längsta versionen

Under sommaren 2015 stickade jag en jättelång version av Ramona Cardigan i tretrådig ull från Kasthall i Kinna. Mönstret är designat av Elizabeth Smith och är ursprungligen en lätt figurstickad kofta som går till höften. Ramona stickas uppifrån och ner med raglanökningar för ärmar och sedan följer en avig stadkant  längs sidorna för att ge stadga och ett snyggt intryck.

ramona cardiganTidigare har jag stickat en Ramona Cardigan, först den röda helt enligt mönstret, och sedan en grå något längre och mer utställd version.

ramona cardigan - short version  ramona cardigan - longer version

Till slut gav jag mig på utmaningen att sticka en ännu längre kofta i tjockare garn som jag kunde ha som jacka. Eftersom garnet var tjockare fick jag räkna om en del i mönstret och prova den på allt eftersom jag stickade. Sådant lär en sig ganska fort när en väl testar.

Ramona CardiganPå bilden ovan syns de aviga maskorna i sidan som bildar en stadig söm. Det är en grymt snygg detalj som går att införliva i andra koftor också för att få ett lite mer skräddat intryck.

ramona cardiganKnapparna har min pappa gjort av eneträ. De är stora och råa i kanterna och passar perfekt i knapphålen (eller tvärt om, vad kom först?). Jag tycker jättemycket om dem och ser fram emot att nöta dem lena och blanka med åren.

ramona cardiganDen här otroligt varma koftan kunde jag bara använda ett par dagar den första hösten efter att den blev klar. Sedan blev det för kallt, och den är på tok för varm för att bära under en jacka. Under första maj-helgen nu i år var vädret perfekt för att använda koftan. Då passade vi på att ta en sväng i Skatås och fotografera.

ramona cardiganJust det, den längsta versionen av Ramona fick också fickor till slut. Perfekt för att gömma ekollon, mobilen, snusdosan eller cykelnyckeln. Jag stickade två små rektanglar med ett par varv bruten resår i slutet, blockade dem så att måtten stämde överens med masktätheten på koftan och sydde sedan på dem i höfthöjd.

Se fler bilder och detaljer på min Ravelry!

Spara

Spara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.