Bebismössa och krage

Den här våren har jag jobbat mer än någonsin. Att starta upp och driva eget företag och samtidigt ha en anställning gör att det inte blir så mycket tid över till stickning. Då och då sätter jag ändå igång med små projekt – sådana som tar lagom lång tid att färdigställa och därför skapar tillfredsställelse. I stickningen ska det ju inte finnas några prestationskrav eller någon stress. Jag började trots allt sticka på allvar för några år sedan eftersom det var ett så bra sätt att slappna av och vila min annars så trötta hjärna.

Den här lilla mössan med matchande halskrage är två exempel på små projekt som fått följa med i jobbväskan, som hållit mig sällskap på bussen och som sysselsatt mina händer efter långa arbetsdagar.

garter-earflap-hat_heartwarmer

Båda är stickade i Rowan Fine Tweed i färgen Hubberholme. Mössan är stickad efter mönstret Garter Earflap Hat från Purl Soho och halskragen är tills största del stickad efter Heartwarmer, inspirerad av Katarinas versioner med ribbstickad hals.

garter-earflap-hat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.