Vad ligger i garnkorgen?

Förra veckan fick jag hem massor av Gotland och Jämtland från Solkustens Spinnverkstad. Ett spontanköp för att fira att jag jobbat så hårt i år och att det har fört med sig goda resultat. Det framgår naturligtvis inte av bilden, men i garnkorgen finns material till en Siri-filt, en rätstickad sjal och en kofta. Något av projekten kommer att bli årets jullovsstickning – vilket av dem återstår att se. Inte kan jag väl veta nu vad jag kommer att vara sugen på att sticka på om över en månad? Eller hur tänker du med sådant?

Jag brukar fylla en korg med garn jag är sugen på att arbeta med så att jag kan se den från mitt hemmakontor. På så sätt kan jag visualisera ett mål, till exempel när jag har granskat åtta sidor får jag sticka ett varv eller efter en timmas jobb kan jag klicka mig in på Ravelry. Mitt jobb är hemskt kul, men vi behöver alla våra trick för att hålla oss fokuserade i det vi gör.

Nya kvaliteter i garnkorgen

Jag har aldrig stickat i någon av de här kvaliteterna och ser fram emot att både nysta upp och att sticka med det. Än så länge har jag bara känt på andras uppstickade plagg och jag måste säga att det verkar lovande.

garnkorgen

Någonting med hösten gör att jag längtar efter naturfärger. Min personlighet brukar kräva starka gula, gröna och orange nyanser, men just om hösten (när kylan tränger ut från varje vrå) längtar jag efter varma bruna, grå och beige toner. Som om avsaknaden på ljus gör att färgerna inte lockar mig. Inga psykologiska analyser på det, tack 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.