Orange kofta efter egna mått

Jag har ägnat många timmar åt att sticka den här koftan. Och minst lika många åt att bära den. Modellen är stickad efter mina egna mått och har en subtil v-ringning som ger koftan en fin form.

Koftan är stickad uppifrån och ned med raglanökningar för ärmar. För att forma v-ringningen stickade jag fram och tillbaka med ökningar i kanten på alla räta varv. Sedan började jag sticka runt för att öka hastigheten på koftkroppens raksträcka. Jag steekade sedan koftan innan jag plockade upp maskor för kanten runt om.

Koftan fick en form som är lite längre fram än bak och lite vidare nedtill än upptill. Den här formen skapade jag genom att på var åttonde varv öka en maska på båda sidor om steekmaskorna mitt fram. På bilden nedanför syns det att koftan är lite längre fram och att den långsamt ökar i vidd nedtill.

Jag valde medvetet att inte sticka några knapphål och att inte ha knappar. Ibland stänger jag koftan med en stor säkerhetsnål men oftast bär jag den såhär, helt öppen och hängande rakt ned.

Ett nyfärgat hår med henna gör sig så snyggt till den orange nyansen!

Kanten är stickad i dubbel resår för att få ett gediget intryck. Enkel resår hade gjort den slirvig och instabil. Det här blev bäst helt enkelt.

Även ärmarna har lite mer vidd för att jag ska kunna bära plagg undertill som inte är tajta. Dessutom är det så snyggt med lite vidare ärm, eller hur?

Jag använde plädgarn (eller mattgarn?) från Kasthall i Kinna där de säljer ut restgarner från sin tillverkning av mattor. Just den här orange nyansen fick jag tag på ganska mycket av, så det räckte till en hel bebisfilt också.

 

Spara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.